Pont, pont, vesszőcske

Pont, pont, vesszőcske

Vagy mégsem

2019. augusztus 29. - Lauriston

Nagyot fordult tegnap az S&P már a nyitást követően, vagyis a certin keresztül felvett short pozim nem sokat élt, kistoppolódtam az említett 2877-es szintnél. A labda megint a bikáknál pattog, egészen a sávtetőig elvihetik a piacot 2930-40 pontra, és ott eldől majd az irány. Sokadszorra megyünk neki a szintnek, könnyen lehet, hogy most átviszi felfele, és elindul a történelmi csúcs felé az S&P. 

A Russell 2000 index is csinált tegnap egy visszafordulót, vagyis a letörési kísérlet nem kapott megerősítést. Itt az 1500 pontos szintek felett az összes SRTY kitettséget lezárom majd. Ilyen esetben ugyanis nagy valószínűséggel a bikák uralják majd a következő heteket. 

Russell napi

rut0829.jpg

Az olaj shortom is nagyon a határon billeg, itt is közel vagyok ahhoz, hogy lezárjam kis mínuszban a pozit, de még egyelőre várok, a kép nem egyértelmű. Hasonlóan a technológiai papírokat shortoló PSQ ETF-nél is. 

Másrészt viszont az arany szerintem nagyon túlfutotta magát rövid távon, így itt már várnék egy lefele korrekciót. Extrém a long pozícionáltság (már mindenhonnan az folyik, hogy aranyat kell venni, szóval aki akarta, az már vélhetően meg is vette), ahogy a kötvénypiacoknál is, a hozamok esetében is várok egy felfele mozgást, ami az aranyat inkább lefele küldené, a dollár is erősödik, lokális csúcsnál van, a részvények meg mintha a risk on folytatódását kezdenék megint mondani. Ráadásul a másik defenzív play, a bitcoin is elkezdett elgyengülni már, és az indikátorokban is megjelent egyfajta divergens viselkedés. Szóval a GDX kitettséget teljesen lezárom, és veszek fel arany short kitettséget 2%-nyit (például EBGOLDTS05).  

Arany napi 

golddd.jpg

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

Valamennyi, a blogban megjelent vélemény, elemzés az azt elkészítő szakmai véleményét tükrözi, melyben objektív és szubjektív elemek egyaránt vannak. Az előbbiekre valamint a tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállalunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://pontpontvesszocske.blog.hu/api/trackback/id/tr9015029434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása