Pont, pont, vesszőcske

Pont, pont, vesszőcske

Oroszok és Western Digital

2019. szeptember 02. - Lauriston

Jól fest az orosz piac, ezért miközben a feltörekvők egészét shortolom, közben veszek fel long pozit az oroszok esetében (pl. RSX ETF), részben hedgelve is magam. Egy csökkenő trendvonal fölé ment az RTSI index, és a hosszú távú kép is inkább pozitív. A gazdaság nincs túlhevülve, sőt a növekedés lassan kezdhet erősödni a gazdaságban, amit belső fiskális stimulusokkal is segítenek majd az előttünk álló időszakban. A szankciós kockázatok fokozottak persze, de talán Trump most Kínán minden ebbéli hajlamát ki tudja élni. A portfólió 3,5%-át teszem ide. 

RTSI index

rtsi0902.jpg

Tradingview

Holnap pedig az USA nyitásban kicsukom az XLI és XLU ETF-eket, és helyettük a Western Digitalban veszek fel egy pozíciót (ezzel triplázva a meglévőt). Technikai képre alapozom a nyitást, egy dupla aljból nagyon szép kitörés jöhet, az indikátorok is inkább egy felfele mozgást készítenek elő. Már jó ideje figyelem a papírt, korábbról is van már benne pozim, amit tovább növelek. Mivel technikai a gondolat, persze gyorsan zárnom is kell majd, amennyiben a kitörés nem sikerül és lefordulna a papír a jelenlegi szintekről. 

Western Digital

wd0902.jpg

Tradingview

 Eddig így állok:

telj0902.jpg

 portf0902.jpg

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

Valamennyi, a blogban megjelent vélemény, elemzés az azt elkészítő szakmai véleményét tükrözi, melyben objektív és szubjektív elemek egyaránt vannak. Az előbbiekre valamint a tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállalunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://pontpontvesszocske.blog.hu/api/trackback/id/tr6615036370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása