Pont, pont, vesszőcske

Pont, pont, vesszőcske

BuborékON

2019. december 13. - Lauriston

Sok minden történt az elmúlt hónapokban, érdemes lesz a következő negyedévre átrendezni az eddigi portfóliót. A Fed megint gyors ütemben növeli a mérlegét, most rövid papírokat vesz a repo piac kiszáradása miatt, és a jegybankelnök elmondása szerint, ha kell, újraindítják a QE-t is. Vagyis a jegybanki hozzáállás továbbra is brutál támogató (ahogy egyébként Európában, Kínában, Japánban és a világ bármely más részén is), likviditással tömik tele a piacokat, aminek nem lehet más vége, mint az eszközárak további inflálódása.

A részvénypiaci rali tehát kitarthat, pláne úgy, hogy közben az elmúlt időszak gyengülő gazdasági statisztikáiban is jöhet némi fordulat, az intézményi szereplők meg igencsak alulpozícionáltak. Kínában a stimulusok stabilizálhatják a növekedést, ez a feltörekvő piacoknak is kedvezhet, de a depresszív szintekről Európában is jöhet némi fellendülés (egy német fiskális stimulus pedig további opciót jelenthet). Ezen túl úgy néz ki, egyelőre az amerikai fogyasztók nem érzik a feldolgozóipar hanyatlását, ami szintén segíthet egy gyengébb, de pluszos növekedést fenntartani Amerikában.

Ráadásul a kockázatok közül is sok megszűnt, gondoljunk csak a Brexitre, vagy a kereskedelmi feszültségekre, amik szintén enyhülnek Amerika és Kína között. Vannak persze kockázatok, amikre oda kell majd figyelni, mint például az amerikai választás közeledése, vagy a repo piaci anomáliák, az őrületesen beszűkült és a fundamentumokra fittyet hányú vállalati kötvény spreadek, illetve a buborékot kézzel vezérlő kínai folyamatok, de nehéz azt megmondani, hogy ezek mikor élesednek.

Jövőre a legtöbb befház szerint rotáció indulhat meg az amerikai piac irányából a feltörekvők felé, és bár a konszenzus tradeket nem szeretem, ezzel azért azonosulni tudok a következő hónapok erejéig legalábbis. A lehetséges újabb Fed QE, illetve a gyors ütemű amerikai adósságbővülés egyaránt kifoghatja a szelet a dollár vitorlájából, 2020-ban megtörhet az eddigi erősödő trend. Ez pedig kedvezhet a feltörekvő piacoknak, és részben Európának is. Vagyis relatíve ezeket fogom jobban szeretni vs a drága amerikai részvénypiac.

Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a befektetők elkezdenek a value részvények irányába fordulni, ezért az energia és banki kitettségeket is növelem majd. Amennyiben azonban a hozamok nem tudnak emelkedő pályára állni, a nagy value fordulatnak is lehetnek akadályai persze, erre az esetre azonban a nemesfémkitettségeken is tovább emelek, ezek ugyanis szeretik a dollár gyengeséget és az alacsony hozamokat.

Portfólióból kikerülő elemek: XLV, SRTY, EBWTIOILTS77, EBEURBUNDS34, EBGOLDTS005, XLP, EUM, XBJF, PSQ

Felezve: Nvidia, Western Digital

Bekerülők: Unicredit, Fiat, GE, XLE, GDX, EWW, EEM, EBEURUSDTL29

Triplázva: PPLT

Imigyen jön a következő negyedév:

 

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

Valamennyi, a blogban megjelent vélemény, elemzés az azt elkészítő szakmai véleményét tükrözi, melyben objektív és szubjektív elemek egyaránt vannak. Az előbbiekre valamint a tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállalunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://pontpontvesszocske.blog.hu/api/trackback/id/tr615350744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása